EnergiMetropol er din inspiration
til job og liv i Esbjerg Kommune

Karrieremuligheder i Esbjerg

Esbjerg byder på rigtig gode karrieremuligheder for både nyuddannede og erfarne kandidater.
Esbjerg er Danmarks yngste storby og porten mod vest. Den korte, men begivenhedsrige historie betyder, at Esbjerg er en by i vækst og udvikling. Det er ikke uden grund, at virksomheder som Rambøll, Total, Blue Water Shipping og Semco Maritime har investeret massivt i Esbjerg. Her er kort afstand fra tanke til handling, og karrieremulighederne i Esbjerg er gode for både nyuddannede og erfarne kandidater.

Flyt Danmark Flyt til Esbjerg

Du ved det måske ikke, men i Esbjerg har du mulighed for at flytte Danmark. Her arbejder 13.500 personer i 250 energivirksomheder på smarte energiløsninger, som flytter Danmark.

Aktiviteterne i Esbjerg er med til at sikre Danmarks position som førende intelligent energination, og vores offshore-aktiviteter bidrager væsentligt til den danske statskasse. Det syder og bobler her, og virksomhederne mangler flere dygtige kandidater til udfordrende jobs.

Skal der mere end et spændende job til at flytte dig, kan du tjekke byens mange muligheder. Boligpriserne er lave, og det større rådighedsbeløb kan du bruge på shopping, teater, musik, kunst, sport eller en mountainbike, så du kan komme rundt i vores flotte natur. Det eneste vi mangler er DIG.

Beslut dig nu, fremtiden er i gang…

Se ledige stillinger i Esbjerg

Få inspiration

Esbjerg byder på et væld af karrieremuligheder for både nyuddannede og erfarne kandidater. En stor del af byens arbejdspladser ligger i energibranchen, og den stærke klynge af energivirksomheder smitter af på byens andre erhverv, der nyder godt af det stærke erhvervsliv.

Vi har samlet en række spændende artikler om jobmarkedet i Esbjerg og omegn. Der er desuden interviews med nogle af områdets HR-chefer, der giver gode råd til hvordan du bedst kommer i gang med en spændende karriere. Følg linket herunder og bliv inspireret.

Inspiration til din karriere

Gode vilkår og udviklingsmuligheder for læger i Esbjerg

Læge i almen praksis

Der er gode muligheder for at slå sig ned som praktiserende læge i Esbjerg Kommune. I Esbjerg by findes der alt lige fra solopraksis til store lægehuse inden for et meget lille geografisk område i hjertet af byen. Generelt er der god grobund for faglig videndeling, og som nyuddannet læge er her gode uddannelsesmuligheder.

Læge på Sydvestjysk Sygehus

Sydvestjysk Sygehus er placeret i Esbjerg, og der er i alt ansat omkring 2.500 medarbejdere på sygehuset, der dækker næsten alle specialer. På Sydvestjysk Sygehus er uddannelse af yngre læger i højsædet, og det er derfor oplagt at søge job i Esbjerg, hvis du vil være sikker på, at der på din kommende arbejdsplads er et godt uddannelsesmiljø og gode udviklingsmuligheder.

Behov for ingeniører og maskinmestre

Det er Esbjergs position inden for olie og gas, og mere end ti års opbygning af viden inden for etablering af havvindmølleparker som gør, at Esbjerg i dag kan kalde sig EnergiMetropol.

I Esbjerg er fokus især på to hovedområder: Energi på havet og bioenergisystemer. De primære kompetencer man finder inden for disse områder er: offshore energi, bioenergi, intelligent energi, plastindustrien samt arbejdsmiljø og sikkerhed.

I dag findes der allerede mere end 1.000 rådgivende ingeniører i Esbjerg. Samtidig finder man cirka 11.000 arbejdspladser inden for olie og gas, og 2.500 inden for havvindmølle industrien.

Muligheder for iværksættere

Der er optimale muligheder for iværksættere i Esbjerg Kommune, hvor der både er rig mulighed for at få den nødvendige hjælp i opstartsfasen, og hvor de digitale forudsætninger er i top.

Råd og vejledning
Hos Business Esbjerg er erhvervskonsulenterne altid klar til at rådgive om mulighederne, og de har indgående kendskab til kommunens erhvervsliv.

Se Business Esbjergs hjemmeside

Vi er klar til at hjælpe dig

Lasse Jensen sidder klar til at hjælpe dig. Han kan give dig information om job, bolig, uddannelse og fritid i Esbjerg.