EnergiMetropol er din inspiration
til job og liv i Esbjerg Kommune

Faglige klynger

I Esbjerg er der brug for dygtige kandidater inden for alle brancher, men der er nogle særlige faggrupper i området, der har ekstra stor efterspørgsel på arbejdskraft.
En stor del af Esbjergs arbejdspladser er relateret til energibranchen, hvor efterspørgslen efter ingeniører, teknikere og maskinmestre er særlig stor. Derudover er Sydvestjysk Sygehus med ca. 2.500 ansatte placeret i Esbjerg. Det giver en stor efterspørgsel efter sundhedsfaglige kandidater.

Behov for læger på Sydvestjysk Sygehus

Sydvestjysk Sygehus ligger fysisk placeret i både Esbjerg og Grindsted, og der er i alt ansat omkring 2.500 medarbejdere på sygehuset, der dækker næsten alle specialer.

En attraktiv arbejdsplads
På Sydvestjysk Sygehus er uddannelse af yngre læger i højsædet, og det er derfor oplagt at søge job i Esbjerg, hvis du vil være sikker på, at der på din kommende arbejdsplads er et godt uddannelsesmiljø, en høj grad af ansvar, gode udviklingsmuligheder inden for stort set alle specialer og ikke mindst gode arbejdsforhold i et i miljø med høj sundhedsfaglig kvalitet.

 

 

Gode vilkår for læger i almen praksis

Der er gode muligheder for at slå sig ned som praktiserende læge i Esbjerg Kommune. I Esbjerg by findes der alt lige fra solopraksis til store lægehuse inden for et meget lille geografisk område i hjertet af byen. Generelt er der god grobund for faglig videndeling, og som nyuddannet læge er her gode uddannelsesmuligheder.

 

Energi og offshore

I Esbjerg er der mange karrieremuligheder inden for energi og offshore. Med milliardinvesteringer i veje, jernbane, erhvervsarealer, uddannelse og forskning udnytter Esbjerg de enorme vækstmuligheder inden for energi på havet og bioenergisystemer.

Med udgangspunkt i flere årtiers dominerende position inden for olie og gas og ti års opbygning af viden og erfaringer med at etablere havvindmølleparker, har Esbjerg valgt at markere sig som Danmarks EnergiMetropol. Der bliver fokuseret knivskarpt på to hovedområder hvor kompetencerne er stærke og markedet er enormt. Det ene er energi på havet, olie og gas, offshore vindenergi og med tiden også bølgeenergi. Det andet er bioenergisystemer, hvor der ligeledes findes stærke virksomheder i området.

 

Karrieremuligheder for ingeniører i Esbjerg

Det er Esbjergs position inden for olie og gas, og mere end ti års opbygning af viden inden for etablering havvindmølleparker, som gør at Esbjerg i dag kan kalde sig energimetropol.

I Esbjerg er fokus især på to hovedområder: Energi på havet og bioenergisystemer. De primære kompetencer man finder inden for disse områder er: offshore energi, bioenergi, intelligent energi, plastindustrien samt arbejdsmiljø og sikkerhed.

I dag findes der allerede mere end 1.000 rådgivende ingeniører i Esbjerg. Samtidig finder man i alt cirka 11.000 arbejdspladser inden for olie og gas, samt 2.500 inden for havvindmølle industrien.

Vi er klar til at hjælpe dig

Lasse Jensen sidder klar til at hjælpe dig. Han kan give dig information om job, bolig, uddannelse og fritid i Esbjerg.