EnergiMetropol er din inspiration
til job og liv i Esbjerg Kommune

Kultur og oplevelser i Esbjerg

Du kommer ikke til at kede dig.
Der er rigtig mange tilbud til dig, som gerne vil opleve og udvide din horisont. Der sker altid noget på scenerne inden for musik, kunst og teater, ligesom der er mulighed for at blive klogere på danmarkshistorien eller f.eks. alverdens dyrearter på et af Esbjergs mange museer.

Spillesteder i Esbjerg

Musik skal opleves live…

I Esbjerg er der blandt andet Musikhuset og Tobakken – to store musik- og teatersteder, hvor kendte kunstnere ofte slår et smut forbi.

Derudover er der en masse små spillesteder, som giver spændende up-comming bands mulighed for at udbrede lige netop deres musik.

 

Museer og attraktioner

Hele året rundt byder de lokale museer og attraktioner på spændende oplevelser. Opdag, lær, prøv og bliv udfordret. Alt sammen på museerne, som alle har stor fokus på at formidle emner på en spændende måde for både voksne og børn.

Uanset hvilken type museum eller attraktion, du er til, kan du se frem til et par interessante timer eller måske en hel dag.

Herunder kan du læse mere om de mest besøgte attraktioner i Esbjerg kommune.

Teatre

Teatre

Er du til Romeo og Julie eller Ronia Røverdatter? Så bredt er spændet på de teateroplevelser, du kan opleve her i området. Ballet, opera, musicals, teater og stand up – scenerne i Esbjerg Kommune kan rumme det hele. Den største scene finder du i Musikhuset Esbjerg.

Amatører på scenen

Der er også rig mulighed for at opleve børn og unge, der prøver kræfter med de skrå brædder. Esbjerg Børne- og Ungdomsteater underviser i teater. Det samme gør sig gældende i Ribe med Teatret Drakomir. I Bramming findes Gadespejlet, som også sætter amatørproduktioner op med både børn og voksne.

Kunst

Kunst oplever du overalt i Esbjerg.

Faktisk er Esbjergs mest kendte varetegn et stykke kunst. Den kolossale skulptur ”Mennesket ved Havet” – fire imponerende hvide figurer – skuer ud over havet. Inspirationen er delvist kommet fra de gådefulde stenstatuer fra Påskeøen, og den esbjergensiske udgave kan ses på 10 kilometers afstand.

 

Esbjerg Ensemble

Esbjerg Ensemble er regionens kulturelle fyrtårn indenfor klassisk kammermusik. Med kompromisløs kvalitetssans er ensemblet kendt for sin nyskabende og alsidige programlægning. Ensemblet består af 10 dygtige musikere fra hele verden fordelt på blæserkvintet, strygekvartet og slagtøj.

På initiativ af lokale kræfter og Kulturministeriet blev Esbjerg Ensemble oprettet i 1967 som det første professionelle kammerensemble i Danmark. Det var en visionær idé, som sidenhen har inspireret mange andre byer i verden.

Se mere på deres hjemmeside

Kulturskolen - et kreativt kraftcenter

En helt unik kombination af alle kunstarter skaber et kreativt miljø på Kulturskolen i Esbjerg – og der er flere tilbud på vej.

Landets største talentafdeling for Den Kongelige Balletskole er bare et af de mange tilbud på Kulturskolen i Esbjerg. Her smelter det hele sammen i ét stort, kreativt kraftcenter, hvor de forskellige kunstarter kan inspirere hinanden.

Kulturskolen rummer også musik, billedkunst, teater og ballet.

Se mere på Kulturskolens hjemmeside

HUSET Esbjerg og Den Lille Biograf

HUSET Esbjerg er et kultur- og aktivitetshus for studerende og andre unge i Esbjerg Kommune, hvor der er gode vækstbetingelser for alle former for kreativitet. HUSET er også et 1. klasses spillested, som samtidig kan bruges til foredrag, dans og teater, og der er et café-miljø, hvor studerende har mulighed møde hinanden på tværs af studieretninger.

Derudover kan man på Husets førstesal finde Den Lille Biograf, der er en af Danmarks mindste biografer og den eneste kunstbiograf på den jyske vestkyst. Den lille biograf tilbyder film fra hele verden og alle genrer – både indenfor fiktion og dokumentarer, samt særvisninger, Live Stream fra Aarhus Universitet, foredrag og andre events i samarbejde med lokale og på tværs af regionerne.

Besøg deres hjemmeside

Vi er klar til at hjælpe dig

Lasse Jensen sidder klar til at hjælpe dig. Han kan give dig information om job, bolig, uddannelse og fritid i Esbjerg.