EnergiMetropol er din inspiration
til job og liv i Esbjerg Kommune

Børn og leg

Der er masser af muligheder for børnefamilier i Esbjerg
Her i Esbjerg Kommune er skoven, stranden, plantagerne og parkerne i sig selv de største og bedste legeområder for børn, men der er også et utal af legepladser til både store og små. Afstandene er ikke så store, og det er derfor let at kombinere turen fra arbejde til børneinstitutioner med oplevelser i naturen eller på en af de mange legepladser – både ude og inde.

Inspiration til børnefamilier

Legepladser og naturområder

Ønsker du et aktivt friluftsliv i Esbjerg, er der masser af muligheder i Esbjerg Kommune. Vi har samlet en række tilbud i listen herunder.

Ud og bade

Det bliver ikke sjovere end med vand. Og det er der heldigvis masser af her i området. Der er mulighed for at kaste sig i Vesterhavets bølger på Hjerting Strand eller på de brede sandstrande på Fanø. Og i de kolde måneder kan alternativet være en af de mange svømmehaller.

Her i Esbjerg finder du også Danmarks største badeland, og børnene elsker vandrutsjebanerne.

 

Foreningernes by

I Esbjerg er der masser af tilbud til børn og unge i alle aldre.

Hvilken sport eller hobby brænder du for? Der er mere end 300 forskellige foreninger i Esbjerg, som du kan blive medlem af.

Se listen over foreninger på Esbjerg Kommunes hjemmeside.

 

Find foreninger på Esbjerg Live

Vadehavets mange muligheder

Esbjerg er en del af Danmarks største nationalpark – Vadehavet. Vadehavet er et unikt naturområde fuld af liv og muligheder for sjove oplevelser for børn og voksne.

En tur i Vadehavet kan byde på en sælsafari eller en østerstur. Har du lyst til at udforske området på egen hånd, kan både små og store børn få timer til at gå med at nærstudere havbunden, vandet og det rige dyreliv.

Vil du vide mere om Vadehavets fauna, flora og kultur, kan du læse mere på Vadehavscentrets hjemmeside.

Se mere på Vadehavscentrets hjemmeside

På cykeltur med familien

Den smukke natur i og omkring Esbjerg er ideel til cykeloplevelser for hele familien. Det flade landskab langs vestkysten er velegnet til cykelture med familien, uden frygt for anstrengende bjergetaper.

Som en del af Nationalpark Vadehavet, kan en cykeltur byde på enestående naturoplevelser langs det foranderlige Vadehav. Er du mere til vestkystens vindblæste strande, tager det kun 12 minutter til Fanø med færgen. På Fanø kan du let som ingenting cykle i det faste sand på stranden, mens du nyder den friske luft og Vesterhavets bølger.

Der er ligeledes mulighed for at opleve historiens vingesus, ved at tage på cykeltur rundt i egen omkring Ribe.

Læs mere om cykelture i og omkring Esbjerg

Vi er klar til at hjælpe dig

Lasse Jensen sidder klar til at hjælpe dig. Han kan give dig information om job, bolig, uddannelse og fritid i Esbjerg.