EnergiMetropol er din inspiration
til job og liv i Esbjerg Kommune

Videregående uddannelse

Med to universiteter, ét erhvervsakademi, ét university college, én maskinmesterskole og ét musikkonservatorium, er der masser af muligheder i Studiebyen Esbjerg.
Som uddannelsesby er Esbjerg uformel og ligetil. Der er en masse tilbud og samtidig en særpræget nærhed i studiemiljøet. Der udbydes mere end 60 videregående uddannelser i Esbjerg, og ca. 6.500 studerende har fået øje på Esbjerg som uddannelsesby og valgt at flytte hertil for at læse.

Studiemiljøet i højsædet

I Studiebyen Esbjerg arbejdes der for at skabe de bedste rammer for et godt studiemiljø, der er vigtigt for, at man som studerende føler sig velkommen. Derfor har de sammensat et team af studerende fra de videregående uddannelser, der arbejder for at gøre livet som studerende så godt som muligt. Det gør de bl.a. ved at tage godt imod alle nye studerende og tilbyde sociale aktiviteter for alle studerende på tværs af studieretninger.

Som Studerende i Esbjerg er man automatisk en del af fællesskabet, og kan deltage i ca. 20 gratis arrangementer hvert semester. Det er studerende selv der står for arrangementerne, og det varierede program spænder vidt fra koncerter og sport til den legendariske pubcrawl for alle nye studerende.

Besøg StudiebyenEsbjerg.dk

Videregående uddannelser i Esbjerg

I Studiebyen Esbjerg er der 6 videregående uddannelsesinstitutioner og ca. 60 studieretninger.

Studiebolig i Esbjerg

Studiebolig Esbjerg kan hjælpe dig, når du vil bo på kollegier, som tilbydes til forskellige priser og størrelser, og de ligger overalt i Esbjerg. Nogle nær uddannelsesinstitutionerne og andre nær midtbyen. Udover dette er der fire boligforeninger, som tilbyder alle slags lejligheder. Du kan også kigge i Ugeavisen Esbjerg om onsdagen – www.ugeavisen.dk/Esbjerg. De har masser af lejligheder, men du skal være hurtig på aftrækkeren. Huslejen er så billig, og udbuddet er stort.

Se guiden til studiebolig

Bylivet i Esbjerg

I Skolegade finder du flere diskoteker med alt fra house musik til 80’er hits. Når solen igen begynder at stå op, findes der forskellige hyggelige værtshuse, som med glæde serverer den sidste fadøl og en lille bid at gå hjem på.

Skal den nye kæreste imponeres, skal du ud med kammeraterne, er det bare søndag med tømmermænd, eller er køleskabet helt tomt? Så er det ud og nyde lidt mad i byen. Her i Esbjerg finder du alle slags spisesteder, som tilbyder alt fra tre retters gourmet menuer, sushi, café mad, pizza og junk, kinesisk, thailandsk, italiensk til en god dansk bøf med løg.

Se Studiebyens guides til Esbjerg

HUSET Esbjerg - For de studerende

HUSET Esbjerg er byens studenter- og kulturhus. Det fungerer som et naturligt samlingssted for byens studerende i hverdagen og til fest, og så er det placeret i hjertet af Esbjerg.

På HUSET kan du opleve koncerter, foredrag og se film i den nye kunstbiograf. Stedet kan bruges til næsten alle former for kreativ udfoldelse. Filosofien er, at HUSET er brugerstyret, så brugerne selv har indflydelse på at definere stedets indhold og profil.

HusetEsbjerg.dk

Vi er klar til at hjælpe dig

Lasse Jensen sidder klar til at hjælpe dig. Han kan give dig information om job, bolig, uddannelse og fritid i Esbjerg.