EnergiMetropol er din inspiration
til job og liv i Esbjerg Kommune

Boligområder i Esbjerg Kommune

Du kan bo i storbyen, ved vandet, i historiske rammer eller midt i den skønne natur.
Esbjerg Kommune består af storbyen Esbjerg, den historiske by Ribe og af stationsbyen Bramming, der er placeret centralt derimellem. Men derudover byder Esbjerg Kommune på en lang række aktive og hyggelige byer og landsbyer.

Boligområder

Hvis du ikke kender Esbjerg Kommune endnu anbefaler vi, at du besøger nogle af landsbyerne og oplever det fællesskab og det aktivitetsniveau, der kendertegner mange af byerne. Uanset hvor du vælger at bo, er der ikke langt til Esbjerg, hvor du kan opleve en opera i Musikhuset og en rockkoncert på Tobakken, eller til Ribe, hvor du kan opleve historiens vingesus i smukke omgivelser.

De mange byer i kommunen har alle rekreative områder. Landsbyerne ligger tæt på naturen – og mange af dem faktisk lige midt i vores naturperler.

På linket herunder kan du finde en oversigt med beskrivelse af de mange byer i Esbjerg Kommune.

Byer i Esbjerg Kommune

Esbjerg

En moderne by med 73.000 indbyggere
Esbjerg afspejler en pioner-ånd og er rig på diversitet og sammensathed. Her findes alt lige fra modernistiske stilrene bygninger, over store villaer og parcelhuse til bygninger i historisk stil. Esbjerg centrum er primært karakteriseret ved etagebebyggelse, men her findes også mange flerplansvillaer, så i Esbjerg er det faktisk muligt at have hus og have få hundrede meter fra Torvet og samtidig tæt på skov og strand. Resten af Esbjerg består af mange forskellige typer boliger, både etageejendomme, byhuse og åbne villakvarter.

 

Ribe

Historie og kultur i Nordens ældste by med 8.200 indbyggere

Ribe har en autentisk atmosfære og er på mange måder kommunens kulturmekka. Bymiljøet i Ribe er udflugtsmål for mange besøgende fra oplandet, som kommer for at nyde midtbyens gamle kvarterer og det helt specielle bymiljø.

Omkring Torvet, ved Domkirken i Ribe, oplever du en middelalderlig stemning, brostensbelagte gader og bindingsværkshuse fra det 15. århundrede. I den gamle del af byen er der mulighed for mange forskellige oplevelser, og der er et rigt handelsliv omkring centrum, hvor man finder mange specialbutikker. I byens udkant finder man blandt andet varehuse og et indkøbscenter. Langs Ribe Å-deltaet, som løber gennem den gamle bydel, kan man opleve sluser, og de mange vandløb skaber mange rekreative områder i hele Ribe by.

Læs mere om Ribe

Bramming

Centralt placeret midt mellem Esbjerg og Ribe med 6.100 indbyggere 

Bramming er placeret midt i Esbjerg Kommune, og man kan på kort tid komme til både Esbjerg eller Ribe. Bramming centrum består primært af etagebebyggelse, mens resten af Bramming er karakteriseret ved åbne villakvarterer. Der er et godt stisystem, som gør det nemt at komme rundt til fods og på cykel. Der bor mange børnefamilier i Bramming.

Bramming midtby er den ældste del af byen, og det er her byens handel foregår. Bramming er en grøn by med mange rekreative områder, både i centrum (f.eks. Bibliotekshaven og Pladsen Strygejernet) samt mange grønne områder i udkanten af Bramming.

 

Læs mere om Bramming

Vi er klar til at hjælpe dig

Lasse Jensen sidder klar til at hjælpe dig. Han kan give dig information om job, bolig, uddannelse og fritid i Esbjerg.