EnergiMetropol er din inspiration
til job og liv i Esbjerg Kommune

Ambitiøs byudvikling

Storby kvalitet og en rivende udvikling i EnergiMetropol Esbjerg.
Familie og bolig
Esbjerg Kommune er under hastig forandring. Private og offentlige byudviklingsprojekter er med til at udvikle bylivet, boligsituationen og attraktionerne i Danmarks EnergiMetropol Esbjerg.

Esbjerg Strand

I den nordlige del af Esbjerg Havn er et vigtigt byudviklingsprojekt ved at blive realiseret. Navnet er Esbjerg Strand og visionen er at skabe et attraktivt rekreativ område.

Esbjerg Strand skal efter planen indeholde en lystbadehavn, restauranter, caféer, butikker, rekreative maritime aktiviteter, grønne områder, svømmefaciliteter. Derudover bliver der plads til at havne relaterede private og offentlige virksomheder kan bygge domicilbyggerier i området.

Første fase af projektet står allerede klar, og når det hele står færdig i 2018 vil området give borgere og turister bedre adgang til en af Esbjergs hovedattraktioner: havet.

Du kan læse mere om Esbjerg Strand på Esbjerg Kommunes hjemmeside.

Vistionen med Esbjerg Strand er at skabe attraktiv område med masser af rekreative områder. I følge planen skal hele projektet stå klar i 2018.
Vistionen med Esbjerg Strand er at skabe attraktiv område med masser af rekreative områder. I følge planen skal hele projektet stå klar i 2018.

Vadehavscentret

Vadehavet er Danmarks største nationalpark og det er udnævnt som Verdensarv af organisationen UNESCO.

Vadehavscentret har gennemgået en omfattende renovering og udvidelse, og indeholder nu en unik udstilling og gode faciliteter for formidling af Vadehavet. Arkitekturen er bæredygtig, visionær og modig, og det nye Vadehavscenter er et fremtidssikret informations og formidling center.

Vadehavscentret skal efter planen åbne i 2017.
Vadehavscentret skal efter planen åbne i 2017.

Gågaden i Esbjerg centrum

Transformationen af Esbjergs gågade, Kongensgade, til “borgernes gade”, involverer bl.a. en helt ny belægning. Idéen med den nye belægning er at skabe forbindelse til en del af Esbjergs DNA, nemlig havet. Mønstret i belægningen kommer således til at afspejle et lille stykke af Vadehavets sandbund.

I forbindelse med renoveringen af gågaden, bliver der også skabt særlige rum, hvor der er plads til at tage en pause, sætte sig ned og nyde den pulserende gågade. Der vil ligeledes være andre rum, hvor der er plads til skulpturer og farver der inviterer til sjov og leg.

Du kan læse mere om udviklingen af gågaden på Esbjerg Kommunes hjemmeside.

Den nye belægning på Esbjergs gågade er inspireret af havbunden.
Den nye belægning på Esbjergs gågade er inspireret af havbunden.

Landgangen

Esbjerg er opbygget omkring havnen, og formålet med den nye fodgængerbro, Landgangen, er at bringe by og havn tættere sammen.

Visionen er at skabe en attraktiv og arkitektonisk interessant sammenkobling mellem den aktive Esbjerg Havn og bymidten. Landgangen laves i respekt for de historiske miljøer, og sådan at de nødvendige aktivitere på Esbjerg Havn fortsat kan finde sted. Undervejs i stiforløbet er der udsigtspunkter, og der planlægges endvidere at give oplysninger om de interessante lokalhistoriske forhold i området.

 

Resultatet skal være et synligt nyt vartegn for det havnenære byområde i Esbjerg og tilgængelig for alle borgere og de besøgende.

Du kan læse mere om Landgangen på Esbjerg Kommunes hjemmeside.

Landgangen forventes at stå færdig i 2017.
Landgangen forventes at stå færdig i 2017.

Broen Shopping

Det nye shopping center BROEN forventes at åbne til påsken 2017.

BROEN kommer til at indeholde 70 butikker, supermarkeder, caféer, restauranter, et fitness center og en biograf.

Centret er placeret for anden af gågaden, og vil komme til at forbinde midtbyen med banegården og østbyen.

BROEN bliver et sted for hele familien, unge, venner, par mm. og den kommer til at supplementere den nyrenoverede gågade på bedste vis.

Broen Shopping forventes at stå klar til påsken 2017. Illustration: TK Development og Skovhus Arkitekter
Broen Shopping forventes at stå klar til påsken 2017. Illustration: TK Development og Skovhus Arkitekter

Vi er klar til at hjælpe dig

Lasse Jensen sidder klar til at hjælpe dig. Han kan give dig information om job, bolig, uddannelse og fritid i Esbjerg.